Voorlichting – Boeken en Publicaties

Boeken
Voor een goed beeld van de vrijmetselarij raden wij u onderstaande boeken aan.

A. van de Sande “Vrijmetselarij in de lage landen”
De vrijmetselarij mag zich de laatste tijd verheugen in een toenemende publiciteit. Zowel leken als ingewijden willen meer weten van de lang in sluiers gehulde maçonnieke instellingen en rituelen. Nooit eerder verscheen een uitgave, waarin de geschiedenis van de Nederlandse en Belgische vrijmetselaarsloges zo uitgebreid aan de orde kwam. De publicatie Vrijmetselarij in de Lage Landen voorziet in die lacune.

Bekijk de publicatie op bol.com

Dr. G. Erdsieck “Vrijmetselarij”
De vrijmetselarij is een mondiale organisatie met daarin verschillende richtingen. Zij gebruikt religieuze elementen uit de wereld van de Bijbel. Daarnaast erkennen veel vrijmetselaren een Opperwezen. Inwijdingen maken een vast deel uit van de ceremoniën, evenals het afleggen van een gelofte en het toekennen van een bepaalde graad. Dit boek beschrijft op objectieve wijze de vele facetten van de vrijmetselarij.

Bekijk de publicatie op bol.com

 

Kirk Macnulty “Vrijmetselarij: symbolen, geheimen, betekenis”
De vrijmetselarij is een met veel geheimzinnigheid omgeven seculiere broederschap, uitsluitend toegankelijk voor mannen, die wereldwijd circa vier miljoen leden telt (Nederland ca. 6000 en België ca. 16.000). Kirk MacNulty, al meer dan veertig jaar actief als vrijmetselaar in Engeland en de Verenigde Staten, heeft een prachtig geïllustreerd (300 afbeeldingen tellend) internationaal overzichtswerk geschreven, dat de geschiedenis, de symbolen en de gebruiken van de vrijmetselarij voor leken verklaart.

Bekijk de publicatie op bol.com